Транспорт та авто Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Десятки фур стоять на кордоні з Росією

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: кордон, Росія, авто, Митний союз

    На кордоні з Росією утворилися черги фур через нові правила Митного союзу.

    fury.jpg

    У Державній прикордонній службі України повідомляють про скупчення кількох десятків вантажних транспортних засобів у пунктах пропуску Донецької та Луганської областей на кордоні з РФ.

    Читайте також: Росія заборонила українські вагони

    "Черги утворилися через те, що в цей час відповідними органами РФ розпочаті заходи щодо забезпечення дотримання митного транзиту, що стосуються товарів, що ввозяться на територію Митного союзу", - розповіли в прес-службі відомства.

    Такі нововведення почали діяти з 28 жовтня поточного року і через це багато фури не можуть в'їхати на територію РФ, що призвело до їх скупченню на кордоні.

    Державна прикордонна служба України інформує, що станом на 08.00 31 жовтня 2013 в цілому завантаженість пунктів пропуску через Державний кордон є середньою.

    У той же час, видання "Рідне Приазов'я" уточнює, що причиною зупинки вантажу з України, стало скасування РФ дії книжок міжнародних дорожніх перевезень (МДП) на митниці, підпорядковані Південному управлінню.

    Книжки МДП гарантують сплату митних платежів і дозволяють перевозити вантажі в опломбованих контейнерах, проходячи прикордонні процедури у спрощеному режимі.

    Тепер замість книжок перевізники повинні будуть надавати інші види забезпечення транзиту - митний супровід, надання забезпечення оплати мита грошовими коштами, банківською гарантією, порукою або заставою майна.

    Водії скаржаться на те, що вони не були обізнані про зміну правил перетину кордону, і на те, що представники РФ не можуть дати роз'яснення.

    Проте, 30-го жовтня у Росії повідомляли про заборону книжок МДП на південні митниці країни, а також на Домодєдовську, Шереметьєвську і Внуківську митниці.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми