Новини Автор: admin Друкувати

Як бути ефективним та продуктивним керівником: 10 порад

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: керівник

    Часто ми говоримо: «Якби я це знав 5 років тому, то зараз був би мільйонером». Мені на думку теж спадала така думка, тому я вирішив поділитися 10 порадами для керівників. Вони засновані на моєму життєвому досвіді та розумінні, як робити бізнес.

    0699_screen_1.png (371.59 Kb)

    Порада № 1

    Не приймайте незакінчену роботу від підлеглих

    Незакінчена робота — це проблема. Привчіть підлеглих до того, щоб вони приходили до вас з її рішенням. Якщо є — розглядаєте, якщо ні — відправляєте назад та вимагайте додати рішення. Ви отримаєте кілька плюсів одразу:
    ● Змусите своїх підлеглих думати та шукати рішення;
    ● Більшість проблем взагалі перестане прилітати до вас.

    Порада №2

    Займайтеся однією справою

    Я рекомендую фокусуватись на одному виді бізнесу. Мені боляче бачити, коли власник крутого м'ясокомбінату, що активно розвивається, раптово починає займатися розробкою програмного забезпечення. Кидає туди купу грошей, але зрештою спалює їх безрезультатно. Потім історія повторюється з нерухомістю, акціями та криптовалютою.

    Це не означає, що у цих сферах не можна заробити. Але, щоб бути успішним, потрібно бути професіоналом. Якщо ви займаєтеся однією справою, то залишається не надто багато часу і сил, щоб з такою ж глибиною розібратися в чомусь.

    Я знаю, що щодо цієї ідеї зі мною багато хто не погоджується. Радять бути багатозадачними та не складати всі яйця в один кошик. Але я не уявляю успішного інженера, який під час роботи над проєктом грає на біржі, заробляючи на акціях. Можна бути багатозадачним у побуті, але не у справі, від якої залежить успіх усієї вашої команди.

    Порада №3

    Ніколи не відкладайте прийняття рішень

    Бувають ситуації, коли вам пропонують новий проєкт, але ви вагаєтесь. Насправді це не нерішучість, а брак даних. Якщо неможливо отримати додаткові, ґрунтуйтеся на наявних, але ніколи не відкладайте. Будь-яка нерішучість щодо проєкту — це втрачені гроші та час.
    Крім того, це деморалізує команду. Вони довірили вам, як лідерові, своє життя. А якщо ви сумніваєтеся та відкладаєте, вони втрачають довіру до стратегії компанії та до вас особисто — мотивація падає.

    Порада №4

    Не обіцяйте того, у чому не впевнені

    Ви не впевнені, що зможете виділити час або профінансувати проєкт, але обіцяєте, що обов'язково це зробите. Так ви вбиваєте власну мотивацію, тому що почуватиметеся невдахою, на яку тиснуть обставини. Якщо не впевнені — не обіцяйте. І чесно розберіться, чому не готові взятися за це. Можливо, вам потрібно прокачатись у чомусь або попросити від підлеглих додаткові дані, допомогу у підготовці.

    Порада №5

    Не будьте перфекціоністом

    Для перфекціоніста все має бути однаково якісним. Але перфекціонізм — це божевілля (хіба соціально прийнятне). Все не може бути однаково важливим. Визначайте, що є головним і домагайтеся, щоб це було зроблено добре.

    Мені часто кажуть, що Apple — приклад перфекціонізму, що вона ідеальна. Але це не так. Вони просто добре розуміють, що потрібно їх фанатам. Вони можуть випустити модель, яка за технічними характеристиками не надто відрізняється від попередньої, але має новий класний корпус.

    Порада №6

    Завершуйте короткі справи відразу

    Мені потрібен був час, щоб цього навчитися. З погляду нашої уваги та розуму, будь-яка справа однаково важлива. Незаряджений акумулятор телефону відвертає увагу так само, як незавершена стратегія компанії. Тому я спочатку заряджу батарею, щоб повністю сконцентруватись на стратегії. Як тільки ви розберетеся з дрібними справами, додасться багато творчої енергії.

    Порада №7

    Пишіть завдання у план та календар

    Якоїсь миті відчув, що я — один із найцінніших ресурсів у компанії. І при цьому мені властиво хапатися за більше проєктів, ніж я зможу зробити. Тому що дивлюся на все досить оптимістично, працюю та отримую результати швидко. Але не миттєво.

    У мене виникає незадоволеність, коли на тиждень планую 20 проєктів, а потім не можу їх виконати. А потім аналізую час і розумію, що вони б ніяк не вписалися на тиждень. Тому все, що ви плануєте, вбивайте прямо в Календар Google. У тому числі й перерви на їжу. У співробітників є доступ до мого Календаря, тому вони самі бачать, коли я зайнятий, і призначають зустрічі лише на вільний час.

    Порада №8

    Цінуйте свій час більше, ніж чужий

    Нам усім властиве прагнення допомагати людям. Але іноді через це страждають наші власні проєкти, навчання тощо. Тому рекомендую у цьому сенсі бути егоїстом. Розставляйте пріоритети та знаходите здоровий баланс.

    Безперечно, тут йдеться про робочі питання: родичі, сім'я, діти — це інша історія. В особистому житті цей баланс буде іншим.

    Порада №9

    Найміть персонального помічника

    Знайдіть людину, яка займатиметься вашими особистими справами. Здається, що це має досить опосередковане ставлення. Звичайно, вона буде залучена до бізнес-справ, але її головне завдання — звільняти ваш час. Наприклад, перенесення наради вимагає від 15 до 30 хвилин (з усіма зв'язатися, погодити). Краще я витрачу цей час на важливіші завдання, а узгодженням займеться мій помічник. Він купує квитки, бронює готелі тощо. Це звільняє мій час і дозволяє фокусуватися на робочих завданнях.

    Порада №10

    Завершуйте неважливі справи

    І робіть це безжально. Всі ми занадто цілеспрямовані: якщо за щось беремося, то доводимо до кінця. Ця думка допомагає у бізнесі. Але іноді ми щось робимо і тільки в процесі розуміємо, що це не так вже й важливо. І продовжувати таку справу безглуздо — краще одразу завершити.

    Я одного разу погодився виступити на конференції. Але що ближче була дата проведення, то ясніше я бачив, що тема не моя і цільова аудиторія не та. Замість переживати та робити «бо пообіцяв», я відмовився. Бо було зрозуміло, що є пріоритетніші проєкти. Я прийняв рішення і чемно поспілкувався з організаторами.

    Прощаючись із незакінченими справами, ви звільняєте свою творчу енергію.

    Висновок

    Ось мої поради, як зробити своє життя ефективнішим, продуктивнішим і заробляти більше:
    1. Не приймайте незакінчену роботу від підлеглих;
    2. Фокусуйтесь на одному напрямку у бізнесі;
    3. Приймайте рішення швидко;
    4. Не обіцяйте того, що не впевнені;
    5. Не будьте перфекціоністом;
    6. Швидко завершуйте короткі справи;
    7. Ведіть плани та Google Календар;
    8. Цінуйте свій час більше, ніж чужий (в роботі);
    9. Найміть персонального помічника;
    10. Відмовляйтеся від неважливих справ.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми