Фінанси. Гроші. Валюта, Банки. Кредити. Депозити, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

1 червня оновили курс долара

  • Джерело: obozrevatel.com.  → Ключові теги: курс долара

    Курс готівкового долара у банках України трохи впав. У четвер, 1 червня, вартість американської валюти в середньому становить 37,15/37,55 грн за долар (купівля/продаж). Порівняно зі значеннями середи курс купівлі знизився 5 копійок, а продажу не змінився.

    1930_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

    Загалом за тиждень середній курс долара у банках знизився помітніше – на 14 копійок. Про це свідчать дані спеціалізованого порталу.

    Найдешевше долари серед найбільших банків продає Універсал Банк (він же Монобанк, по 37,38 грн), а найвищий курс у продажу встановив Креді Агріколь (37,85 грн). Купує долари за найнижчою ціною Ощадбанк (36,85 грн), а найвищою – Укрексімбанк (37,1 грн).

    На чорному ринку долар у купівлі коштує до 37,40 грн., середній курс продажу становить 37,47 грн, що трохи нижче, ніж днем раніше. Євро на валютному аукціоні 1 червня продають по 40,25 грн, а купують – по 40,50 грн (вартість євровалюти не змінилася).

    Офіційний курс долара, за даними Нацбанку, залишається фіксованим на рівні 36,56 грн. Однак курс євро, який не заморожено, змінився – 1 червня він виріс одразу на 10 копійок, до 39,28 грн.

    Що буде з курсом долара у червні

    Як розповів у коментарі аналітик аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ, в Україні є досить стабільним, тому значних змін поки не прогнозується. При цьому українцям не радять зараз скуповувати валюту, якщо це робиться, сподіваючись на те, що надалі курс девальвуватиме.

    "Прогноз досить простий. Валюта буде більш-менш стабільною. Справа в тому, що курс гривні зараз залежить від динаміки міжнародної фінансової допомоги, яка надається дуже стабільно. "Зернова ініціатива" продовжилася, тобто експортна виручка за зерно надходитиме в Україну. якихось рухів у той чи інший бік очікувати не варто", – сказав фахівець.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024 Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024
Криптомедіа Incrypted організовує один із найзнаковіших і наймасовіших криптоівентів уже вчетверте. Цього року Incrypted Conference відбудеться в нові...
Військторг – якісне спорядження за доступними цінами Військторг – якісне спорядження за доступними цінами
Військторг –  інтернет-магазин військового спорядження та амуніції. Пропонує великий вибір товарів для потреб військовослужбовців, мисливців та усіх, ...
Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024 Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024
З початком 2020-х років індустрія автомобілебудування переживає шалений період інновацій та електрифікації. У світі, де більше уваги приділяється смар...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми