Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

1,5 млрд євро від ЄС підуть не на військові потреби

  • Джерело: obozrevatel.com.  → Ключові теги: ЄС, допомога

    Україна отримала чергові 1,5 млрд євро бюджетної допомоги від Європейського Союзу (ЄС). Кошти входять у 18-мільярдний пакет і вже спрямовані на державні рахунки України. Витрачати ці кошти можна на покриття "діри" в бюджеті, але не на військові потреби.

    55_105422.jpg (79.44 Kb)

    Про перерахування коштів повідомила президентка Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн. "Ми продовжимо допомагати Україні протистояти агресії Росії, підтримувати роботу її інститутів та інфраструктури та проводити важливі реформи", – зазначила голова ЄК.

    Раніше фон дер Ляєн нагадувала, що окрім грошової підтримки, європейські кошти сприяють реформам в Україні. Зокрема, йдеться про "ефективне управління", зазначила голова Єврокомісії.

    Кошти виділено у межах рекордного пакета допомоги на 18 млрд євро. Його затвердили на 2023 рік. Таким чином, Україна прогнозовано одержує від Європи по 1,5 млрд євро на місяць.

    Ці гроші Україна не може витрачати виключно на власний розсуд, зокрема їх не можна виділяти на фінансування ЗСУ. Кошти повинні піти:

    на невідкладні бюджетні витрати (невійськові), включно з виплатою пенсій;
    відновлення критично важливої інфраструктури;
    початкову підтримку післявоєнної реконструкції.
    Усі 18 млрд євро – це серія довгострокових кредитів із високою знижкою. Термін повернення – до 35 років, починаючи з 2033 року. Передбачається, що відсотки за кредитами замість України покриють країни ЄС.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми