Транспорт та авто, Тарифи. Ціни. Штрафи Автор: RomanK Друкувати

Який розмір штрафу за їзду без страховки 2023

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: штрафи, авто

    В Україні не можна їздити на машині без автоцивілки. Про це мають пам’ятати як водії-початківці, так і досвідчені професіонали.

    5963_1463683733_1072.jpg (65.68 Kb)

    Однак деякі автомобілісти з різних причин нехтують цим правилом, але часто в них не виходить заощадити у такий спосіб. Який штраф за їзду без страховки 2023 — читай у матеріалі.

    Для чого потрібна автоцивілка

    Юристи зазначають, що автоцивілка передбачає компенсацію збитків учасникам дорожнього руху, які постраждали внаслідок ДТП. Виплати здійснюються в разі заподіяння шкоди здоров’ю або смерті потерпілого, а також у разі заподіяння шкоди майну третіх осіб.
    Важливо, що страховка не покриває збитки, заподіяні вашому автомобілю. Вони покриваються окремим полісом КАСКО.

    Оформити автоцивілку необхідно щодо будь-якого транспорту, який підлягає обов’язковій державній реєстрації. Страховка оформляється на конкретний автомобіль, незалежно від кількості водіїв, допущених до керування.

    Вартість поліса часто залежить від таких факторів:

    об’єму двигуна автомобіля (що більше — то дорожче);
    місця реєстрації автомобіля (дорожче у великих містах, оскільки там вища ймовірність потрапити в аварію);
    реєстрації на фізичну чи юридичну особу (на фізичну дешевше);
    водійського стажу;
    кількості аварій;
    наявності пільг;
    терміну дії договору.

    Оформлюючи автоцивілку, зверніть увагу на розмір франшизи. Це та сума, яку компанія за вас не заплатить, і її потрібно самому відшкодовувати потерпілому.

    Відсутність у водія такого поліса є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено штраф.

    Відповідальність за їзду без страхування

    За словами експерта, обов’язкове автострахування в Україні регулюється Законом України Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

    Розмір штрафу у 2023 році за відсутність автоцивілки — 425 грн. У разі несплати порушником штрафу протягом 15 днів сума збільшується до 850 грн.

    До речі, власникам автомобілів на іноземних номерах не обов’язково оформлювати автоцивілку. Адже для них запроваджений міжнародний поліс Зелена картка.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми