IT технології та телекомунікації Автор: admin Друкувати

Три головні мобільні оператори України синхронно підвищили тарифи

  • Джерело: newsru.ua.  → Ключові теги: Київстар, МТС, life

    Усі три провідні оператори мобільного зв'язку - "Київстар", "МТС-Україна" і "Астеліт" (ТМ life :)) - змінили тарифи з початку року. У всіх випадках користувачі базових тарифів будуть змушені платити більше за послуги зв'язку, пише газета "Капітал".

    6765_1.jpgЗокрема, "Київстар" представив нові тарифи, які почнуть діяти з 24 квітня. У базовому тарифі за передоплатою "Країна Київстар" запроваджено абонплату на рівні 1,1 грн на день проти сьогоднішньої 1 грн на день в популярному тарифі "Супер Київстар". Але якщо раніше абонплата дозволяла говорити безкоштовно всередині мережі 70 хвилин, то з 24 квітня можна буде виговорювати вже 150 хвилин. Формально вартість однієї хвилини знижується.

    Але за даними "Київстару", за останній квартал 2012 року, клієнти компанії в середньому виговорюють 498 хвилин на місяць. Тобто приблизно 16 хвилин на день. Для такого абонента ціни на послуги "Київстару" зростуть на 10-68%.

    У березні в базовому тарифі "Астеліту" "Вільний life:)" дзвінки на телефони інших операторів зросли з 0,39 грн до 0,49 грн за хвилину. Якщо вчасно не поповнити рахунок, то стільки ж буде коштувати зв'язок всередині мережі. В іншому тарифі life:) "Шалений день" абонплата зросла на 18%, до 1,5 грн на день.

    Компанія "МТС-Україна" також змінювала тарифи (оператор називає це "корекцією тарифів"). У тарифі "МТС Перший" запроваджено абонплату 0,5 грн на день, пакет внутрішньомережевих хвилин в послузі "Супер" подорожчав удвічі. Також з 19 квітня компанія піднімає вартість активації послуги "Супер" з 5 до 8-12 грн.

    Довідка. Боротьба з тарифами і монополією

    14 червня 2012 року Антимонопольний комітет (АМКУ) надіслав двом найбільшим операторам мобільного зв'язку в країні - "Київстару" і МТС - офіційні листи з рекомендаціями знизити тарифи протягом 15 днів до економічно обґрунтованого рівня. Якщо цього б не зробили, двом найбільшим мобільним операторам України довелось би виплатити величезні суми грошей: "Київстару" - 1,3 млрд грн, а МТС – 910 млн грн.

    Якщо Антимонопольний комітет України оштрафував би операторів мобільного зв'язку на 10% їхнього річного обсягу, то компаніям просто довелось би закрити свій бізнес, зазначали оператори.

    Погрози АМКУ подіяли на найбільших українських мобільних операторів. "Київстар" і МТС на початку липня направили у відомство листи про намір знизити ціни.

    Телекомунікаційний оператор компанія "МТС Україна" (Київ) з серпня 2012 року знизила стандартні тарифи на послуги мобільного зв'язку у відповідь на рекомендацію Антимонопольного комітету.

    У вересні 2012 року АМКУ заявив, що може оштрафувати операторів мобільного зв'язку "МТС Україна" і "Київстар" за завищення тарифів.

    12 лютого Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, наказала телекомунікаційним операторам щомісяця звітувати про зміни в тарифах на свої послуги і пояснювати їхні причини.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Правила виготовлення та брендування промо продукції Правила виготовлення та брендування промо продукції
Промо-продукція відіграє ключову роль у будь-якій маркетинговій стратегії, будучи могутнім інструментом для залучення уваги до бренду та збільшення йо...
Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024 Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024
Криптомедіа Incrypted організовує один із найзнаковіших і наймасовіших криптоівентів уже вчетверте. Цього року Incrypted Conference відбудеться в нові...
Військторг – якісне спорядження за доступними цінами Військторг – якісне спорядження за доступними цінами
Військторг –  інтернет-магазин військового спорядження та амуніції. Пропонує великий вибір товарів для потреб військовослужбовців, мисливців та усіх, ...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми