Тарифи. Ціни. Штрафи Автор: admin Друкувати Коментарів: 2

В Україні хочуть посилити штрафи за обдурювання покупців

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: штраф, Верховна Рада

    Депутати Верховної Ради від фракції Партії регіонів Анатолій Денисенко, Дмитро Шенцев і Володимир Мисик пропонують парламенту підвищити суми штрафних санкцій підприємцям за порушення в сфері торговельного обслуговування населення.

    3408_3.jpg

    Про це сказано в законопроекті №3434, зареєстрованому в Раді 16 жовтня.

    Відповідні зміни пропонується внести до Кодексу про адміністративні порушення.

    Зокрема депутати пропонують підвищити в 10 разів до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1,7 тис. гривень) максимальні штрафи за порушення правил торгівлі, порядку проведення розрахунків, і законодавства про захист прав споживачів.

    Також пропонується підвищити максимальний штраф за обман покупця (обмір, обваження, обрахування, перевищення встановлених цін і тарифів) з 15 до 50 неоподатковуваних мінімумів (850 гривень).

    Максимальний штраф за торгівлю в містах з рук на вулицях пропонується підвищити з 7 до 100 неоподатковуваних мінімумів, а за торгівлю промисловими товарами в невстановлених місцях з рук - з 15 до 200 (3,4 тис. гривень).

    Автори законопроекту сподіваються, що посилення відповідальності за недотримання державних стандартів, норм і правил торговельного обслуговування населення попередить порушення в сфері торгівлі, громадського харчування і побутового обслуговування.

    Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів вирішив ввести адміністративну відповідальність підприємцям за відмову приймати платежі картками за товари і послуги.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • Неуважаемые депутаты!! ВВОДИТЕ САНКЦИИ ПРОТИВ МОНОПОЛИСТОВ В ТОРГОВЛЕ, ПЕРЕКУПЩИКОВ, А НЕ ПРОТИВ "СТАРУШЕК В НЕУСТАНОВЛЕННЫХ МЕСТАХ"!!!


  • Как правило в неустановленныъ местах,прямо с машин торгуют спекулянты-перекупщики.Наш двор просто забит этой гадостью.Хотя рядом круглосуточно работает супермаркет "ТаврияВ"

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми