Суспільство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Головні події в економіці та в житті України за 2013 рік

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: підсумки року, 2013, економіка, Бізнес, гроші, політики

    Так вже сталося, що найголовніші події в житті України припали на кінець року. "Бізнес" пропонує згадати найважливіші події, що відбулися у 2013 році. А також редакція сайту бажає своїм читачам у Новому 2014 році більше вигідних угод і нових вдалих рішень у вашому бізнесі. З Новим Роком!

    2013.jpg

    1. Угоди з Китаєм

    У 2013 році Україна помітно зблизилась з Китаєм. Підписано ряд міжурядових угод між Україною та Піднебесною. Зокрема співробітництво в енергетичній сфері: Китайці навчать українців переробляти вугілля в газ.

    2.Вихід на бізнес-арену Сергія Курченка.

    Про Сергія Курченка громадськість довідалась після скандальної угоди про купівлю групою "Газ України" футбольного клубу "Металіст".
    Молодого олігарха пов'язують з Артемом Пшонкою, сином генпрокурора, першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим і називають членом так званої "Сім'ї" Віктора Януковича, але жодних адекватних доказів наразі українські журналісти ще не здобули.
    Амбітний хлопець скупив майже усі друковані авторитетні засоби масової інформації: Форбс-Україна, Кореспондент (UMH Group), Коментарі, і т.д. Крім того олігарх придбав кілька НПЗ, а також тепер його людина буде опікуватись державними надрами України. Сергій Курченко і надалі залишається найбільш "темним" олігархом в українському бізнесі.

    3.Зовнішньополітична невизначеність влади та Московські угоди, як наслідок.

    Українська влада протягом трьох років правління президента Віктора Януковича чітко заявляла про бажання підписати угоди з Європейським союзом. У той час, коли час підписання угоди наближався, Росія, по-тихеньку, почала забороняти українські товари. Пік торгівельної війни з Росією припав на початок серпня, коли Росія закрила потік всіх українських товарів по залізниці.
    Тиск Росії був настільки потужним, що українські підприємства, орієнтовані на російський ринок почали терпіти багатомільйонні збитки та звільняти своїх працівників.

    Як наслідок, Українська влада відмовилась від ідеї підписати угоду з Європейським союзом, і звернулася за допомогою до Росії. Наприкінці 2013 року Україна отримала перший транш 15 млрд $ кредиту та гарантії відкриття російського ринку для українських виробників.

    4.Політична криза та Євромайдан.

    Кінцівка року видалась дуже гарячою. Непідписання угоди з ЄС викликало негативне сприйняття в українському суспільстві. В Україні розпочались багатотисячні акції протесту під спільною назвою "Євромайдан". Спершу студенти і молодь, а згодом й середній та малий бізнес та інші верстви населення доєднались до акцій протесту, які тривають і досі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми