Податки та законодавство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Бізнес вимагає спрощення адміністрування, а не зниження податків

  • Джерело: lb.ua.  → Ключові теги: податок, Бізнес, уряд

    Для бізнесу більш актуальним, ніж зниження ставок податків, є питання адміністрування - зокрема, чіткі і однозначні правила визначення бази оподаткування.

    biznes.jpg

    Таку думку висловила партнер МЮГ AstapovLawyers Тетяна Кузьменко, коментуючи можливу відмову уряду від зниження ставки податків на прибуток і додану вартість.

    Читайте також: Держбюджет-2014 поповнять новими податками

    "Привабливість української економіки, зокрема , для іноземного інвестора залежить не від ставки оподаткування , а від складності податкової системи", - додав в цьому ж контексті старший юрист "Integrites" Ярослав Абрамов.

    Експерт звернув увагу, що на рівень захисту інвестицій від економічних і політичних ризиків зниження ставок податків істотно не впливає.

    При цьому президент ICC Ukraine Володимир Щелкунов підкреслив , що для стимулювання процесів детінізації економіки більш важливо не скорочення податків, а їх адміністрування і напрями використання податкових платежів.

    "Що важливо для інвесторів, так це стабільна політична ситуація в країні, прозоре законодавство , відсутність корупції і гарантії інвестицій", - підкреслив фахівець.

    Як відомо, уряд зараз вивчає можливість відстрочки зниження ставки податку на прибуток і ПДВ з 1 січня 2014 для запобігання бюджетним ризикам у наступному році.

    Нагадаємо, в Податковому кодексі зафіксовано, що в 2014 році ставка ПДВ повинна знизитися з 20% до 17%, а податку на прибуток - з 19% до 16%.

    При цьому бюджет на наступний рік, за даними ЗМІ, міститиме пункт про збереження ставок на нинішньому рівні. Так це чи ні, до кінця не відомо , тому як проект головного фінансового документа країни так і не був оприлюднений, незважаючи на те, що до Нового року залишилося всього два місяці.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми