Податки та законодавство, Влада та політики, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

На якому місці Україна в рейтингу "Податкове пекло 2023"

  • Джерело: unian.ua.  → Ключові теги: найгірша податкова система, рейтинг

    За оцінками американського фонду, звання "податкового пекла" присвоєно 13 країнам світу.

    9916_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

    Україна потрапила до списку країн з найбільш пекельними, токсичними податковими системами.

    Відповідний рейтинг під назвою Tax Hells Index 2023 ("Податкове пекло 2023") склав американський фонд "1841". Як відзначають автори рейтингу, перше місце присуджується країні з найгіршою ситуацією в економіці.

    Україна посідає в даному рейтингу четверте місце, проте як наголошується в доповіді фонду, рейтинг був складений за підсумками 2021 року, тобто до широкомасштабного вторгнення.

    За оцінками американського фонду, звання "податкового пекла" присвоєно 13 країнам світу.

    Перше, друге і третє місця за Білоруссю, Венесуелою та Аргентиною. За Україною йдуть Бразилія та Мексика. Росія в рейтингу посідає дев'яте місце.

    За словами аналітиків, попередній прогноз щодо поліпшення ситуації в Україні поки не виправдався. Втім, вони вважають, що країна має потенціал для подолання вторгнення з боку Росії та Білорусі.

    При складанні рейтингу експерти враховували сукупне податкове навантаження, боргове навантаження, сукупний держборг до ВВП, різницю між держвитратами та доходами (у % ВВП).

    При визначенні показників рейтингу також були враховані якісні параметри, зокрема, якість управління. Воно, на думку експертів, враховує підзвітність влади, верховенство права в державі, якість регуляторної політики, політичну стабільність, ефективність держави, корупційні ризики.

    Рейтинги під час війни
    У січні 2023 року Україна піднялася в рейтингу найсильніших армій світу.

    У березні 2023 року Україна увійшла до ТОП-20 найвпливовіших країн світу у рейтингу "м'якої сили". За минулий рік Україна додала найбільше балів серед усіх країн рейтингу, посівши 37 місце зі 121 у загальному підсумку.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми