Новини Автор: admin Друкувати

Руслан Тимофєєв розповів про найпопулярніші помилки українських стартаперів

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Руслан Тимофєєв

    Відомий український інвестор Руслан Тимофєєв склав топ помилок, яких припускаються українські стартапери. Усі ці проблеми заважають стартаперам правильно розпочати свій бізнес, розвивати його та підкорювати не лише український, а й міжнародний ринок.

    5923_0.jpg (103.02 Kb)

    Тимофєєв Руслан Сергійович – український підприємець, який заснував власну CPA-мережу Everad, запустив венчурний фонд Adventures Lab, який допомагає із запуском стартап-проєктів, а також відкрив стартап-студію CLUST, під керівництвом якої вже були реалізовані деякі цікаві проєкти. Саме CLUST став ініціатором проєкту з будівництва смартукриттів в Україні, які мають забезпечити безпечний процес навчання під час війни для українських студентів. Руслан Тимофєєв самостійно стикався з невдалими стартапами та інвестиціями, і тепер він готовий поділитися своїм досвідом з українськими стартаперами-початківцями.


    З чого починається стартап


    Руслан Тимофєєв зазначає, що будь-який стартап, як і інший проєкт, розпочинається з ідеї. Далі вона проходить тестування, якщо воно виявляється успішним – відбувається формування попередньої ціни, запуск перших продажів та ін. Тільки коли стартап проходить усі етапи, він може перетворитися на повноцінний бізнес.


    Руслан Тимофєєв упевнений, що більшість стартаперів починають зазнавати труднощів на творчому етапі роботи над проєктом – коли починається розробка ідеї, її аналіз та тестування. Саме тоді багато стартаперів просто сходять з дистанції і вирішують залишити свій задум на стадії ідеї, не вірячи в можливість її реалізації.


    Руслан Тимофєєв впевнений, що стартаперам-початківцям варто вивчити список помилок, які найчастіше допускаються молодими підприємцями. Вивчення проблеми дозволить уникнути її, – упевнений успішний інвестор.


    Топові помилки молодих стартаперів


    Ось топ поширених помилок, складений Русланом Тимофеєвим на основі власного досвіду під час роботи у венчурному фонді Adventures Lab:

    1. Власні страхи. Найпоширеніша проблема – коли страхи та невпевненість у собі не дозволяють підприємцю спробувати щось нове та запустити свій проєкт. Якщо ви дійсно палаєте своєю ідеєю та впевнені в її успішності – просто дійте.
    2. Відсутність чіткої мети. Багато стартаперів починає реалізовувати свій проєкт, не маючи при цьому чіткого розуміння в питанні, навіщо саме вони це роблять. Такий підхід одразу робить майбутній проєкт провальним, тому що на якійсь стадії ви просто зловите себе на думці, що не знаєте, куди рухатися далі.
    3. Відсутність мінімальних знань у продажах, фінансах та маркетингу. Ще одна поширена проблема – ідея для стартапу дійсно хороша, але стартапер не має знань для того, щоб прорахувати можливі грошові, часові вкладення та інші нюанси, які допоможуть зробити бізнес прибутковим. Як результат – ідея так і залишається просто ідеєю.

    З вирішенням останнього питання допоможе звернення до стартап-студії CLUST Руслана Тимофєєва – якщо ідея справді «годна», студія допоможе у її реалізації на всіх стадіях.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми