Новини Автор: admin Друкувати

Переваги використання CRM для підвищення ефективності управління клієнтами

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: CRM Solutions

    Будь-якій компанії у міру її зростання стає все важче контролювати бізнес-процеси. Наприклад, недосконалу базу даних стає неможливо впорядкувати, менеджери страждають від обтяження рутинними завданнями, а ресурси на кожному етапі продажів витрачаються даремно.

    Так і виникає необхідність у CRM-системі, яка буде зберігати та обробляти всю необхідну інформацію. Читайте статтю і ви дізнаєтеся, які є переваги впровадження CRM-системи за допомогою надійного інтегратора CRM Solutions.

    6200_pasted_image_0_3.png (181.04 Kb)

    Основні переваги використання CRM системи


    Інтеграція CRM системи — це цілісний підхід, який покриває всі потреби вашого бізнесу: починаючи з маркетингу, а також продажів та обслуговування й завершуючи аналітикою даних. 


    Серед безлічі переваг використання CRM системи є 3 основні, про які вам варто знати:


    — покращення взаємодії з клієнтами та підтримання рівня їхньої задоволеності;


    — підвищення ефективності роботи з клієнтами;


    — оптимізація продажів та маркетингових стратегій.


    Поговоримо про кожен із цих аспектів детальніше.


    1. Підвищення ефективності роботи з клієнтами


    CRM-система дає змогу поєднати канали комунікації, такі як соцмережі, електронна пошта та техпідтримка. Бізнес зможе швидше реагувати на запити клієнтів і надавати персоналізовані послуги.


    Ви також зможете відстежувати шлях, який проходить клієнт від самої реклами й до наступних взаємодій, у такий спосіб покращуючи досвід отримання ваших товарів чи послуг. Це можливість зафіксувати недоліки на всіх етапах воронки продажів, а потім ефективно їх усунути. Говорячи мовою фактів, CRM здатна збільшити продажі аж на 30%. А детальніше про аналіз інформації та стратегії ділимося в наступному блоці переваг.


    2. Оптимізація продажів та маркетингових стратегій


    Аналітичні інструменти, під’єднані до CRM-системи допоможуть вам оцінити результативність маркетингових каналів і рекламних кампаній. Це дасть змогу відмовитися від неефективних засобів просування, виокремити дієві рішення й будувати стратегію, відштовхуючись від фактів, а не припущень.


    CRM-система має безпосередній вплив на збільшення продажів, а з цим і доходів вашого бізнесу. Так, завдяки CRM стане доступною інформація про сегменти клієнтів, попит на ваші продукти, частоту здійснення покупок та багато іншого. Ви зможете зробити свої маркетингові зусилля більш ефективними, а водночас і збільшити продажі.


    А ще ви зможете значно спростити роботу менеджерів із продажу, адже система буде автоматично обробляти більшість одноманітних процесів. Працівники в цей час будуть сфокусовані на важливіших завданнях.


    3. Покращення взаємодії з клієнтами та підтримання рівня  їхньої задоволеності


    Кожен власник бізнесу хоче бути впевненим, що взаємодія з клієнтом залишає позитивне враження й спонукає до повторних угод.


    CRM допоможе вплинути на ефективність комунікації, адже дасть змогу персоналізувати пропозиції на основі їхніх потреб. Компаніям буде простіше відстежувати поведінку та відгуки клієнтів, залучати й підтримувати інтерес.


    Аби гарантовано отримати всі ці переваги впровадження єдиної системи для роботи з клієнтами, потрібно виважено підходити до вибору CRM. Розповідаємо, на що варто звернути увагу перед прийняттям рішення.


    25644134_7015971.jpg (33.47 Kb)

    Вибір та імплементація CRM: Ключові кроки


    Щоб не витрачати свої інвестиції та час на систему, яка не працюватиме для вашого бізнесу, радимо бути уважними. Дотримуйтеся цих кроків і ви зможете обрати дійсно ефективну CRM-систему:


    Оцінка потреб бізнесу


    Перш за все вам потрібно визначити, управління якими бізнес-процесами потребує автоматизації. Так, бізнес-аналіз дає змогу автоматизувати частину процесів і зменшує навантаження. 


    Вам не обов’язково самостійно досліджувати можливості оптимізації бізнес-процесів, адже CRM Solutions має великий досвід у цій справі. Фахівці допоможуть вам зрозуміти процеси компанії й підібрати CRM-системи, які відповідають потребам вашого бізнесу.


    Вибір відповідного рішення


    Коли ви зрозуміли критерії, за якими обирати CRM, можна переходити до вибору релевантного рішення. Потрібно провести детальний огляд різних CRM-платформ, звернути увагу на всі переваги та недоліки, функціонал та технічні можливості. 


    Імплементація та навчання персоналу


    Коли ви прийняли рішення щодо впровадження CRM-системи, то сподівалися оптимізувати власну роботу, чи не так? Тому імплементація системи не має вимагати багато зусиль і часу. Навчання та технічна підтримка персоналу мають сприяти швидкій адаптації. Впоратися з адаптацією до нового інструмента в роботі бізнесу може допомогти провідний український інтегратор CRM Solutions.


    Інтеграція CRM з іншими бізнес-інструментами


    Ми вже коротко розповіли про користь інтеграції інструментів комунікації. Але це ще не все. Завдяки CRM-системі ви можете під’єднати платіжні системи, онлайн-склади, маркетплейси та інше програмне забезпечення й додатки. Це ще більше розширить ваш потенціал та навіть не вимагатиме  надзусиль, адже система допоможе автоматизувати більшість процесів.


    Кейс-стаді: Позитивні результати впровадження CRM в українському бізнесі


    Щоб продемонструвати вам результативність CRM-систем, хочемо навести реальний приклад. До CRM Solutions звернулася українська пекарня із запитом на впровадження системи для підвищення ефективності управління клієнтами. Бізнес мав 15 Instagram-акаунтів, менеджери часто пропускали вхідні повідомлення, а швидкість обробки запитів була низькою.


    Ці проблеми заважали розвитку бізнесу, а вирішити їх вдалося після інтеграції CRM. Таке підсилення дало змогу спростити роботу менеджерів. Вони бачили всі запити й статуси клієнтів в одному просторі, а процес продажів було автоматизовано.


    Також зросла швидкість відповіді клієнтам: пекарні вдалося не лише залучити нових клієнтів, а й збільшити відсоток повторних покупок. Завдяки CRM прибуток компанії зріс на 20%. А прочитати більше кейсів можна в блозі CRM Solutions.


    Висновок


    У результаті впровадження централізованого рішення власники бізнесу можуть генерувати більше потенційних клієнтів і будувати кращу взаємодію з наявними. Це універсальне рішення, яке здатне збільшити обсяги продажів і впевнено масштабуватися.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми