Новини Автор: admin Друкувати

Лекції від представників OpenAI, Google та Оксфорду: Сергій Токарєв розказав про другий сезон проєкту AI for Ukraine

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Сергій Токарєв

    Найбільше АІ-комʼюніті в Україні AI HOUSE та технологічна компанія Roosh продовжили освітній благодійний проєкт AI for Ukraine на другий сезон. Онлайн-лекції та воркшопи для українців проведуть провідні спеціалісти у сфері Artificial Intelligence, серед яких — представники OpenAI, Google, INRIA, Stripe та Оксфордського університету. Експерти поділяться власним досвідом, знаннями та інсайтами, які допоможуть розвивати українську IT-галузь. Проєкт також допоможе зібрати кошти для українських військових.

    Сергій Токарєв

    Сергій Токарєв — IT-підприємець та інвестор, співзасновник технологічної компанії ROOSH, до екосистеми якої входить AI HOUSE — розказав про AI for Ukraine на своїй Facebook-сторінці.

    Минулого року, попри тривоги та обстріли, ми з командою AI HOUSE вирішили підтримати українських AI/ML-спеціалістів в складні часи, тож провели освітній івент AI for Ukraine. Тоді ми відчули неймовірну підтримку світової технологічної спільноти та їх інтерес у співпраці з українськими спеціалістами. Цього року ми підготували другий сезон AI for Ukraine з чіткою метою: надати доступ до знань, інсайтів та досвіду топових світових експертів у галузі AI/ML, — зазначив Сергій Токарєв у своєму пості.

    Аби долучитися до AI for Ukraine, необхідно заповнити форму. Інформація про події та посилання на них надходитимуть на електронну пошту, вказану під час реєстрації. Лекції та воркшопи проходитимуть в онлайн-форматі і будуть доступні у записі після трансляції. Спікери виступатимуть англійською мовою.

    Усі виступи експертів будуть у відкритому доступі. Разом з тим організатори проєкту закликають учасників донатити за переглянуті лекції та воркшопи — усі зібрані кошти передадуть благодійній організації “Реактивна Пошта”, яка з 2014 року займається підтримкою українських артилеристів. Рекомендований розмір донатів — $10 за одне переглянуте відео. У 2022 році, під час першого сезону AI for Ukraine, таким чином вдалось зібрати 320 тисяч гривень — їх передали благодійному фонду “Повернись живим”.

    Організатори підкреслюють: лекції та воркшопи, проведені в межах AI for Ukraine, будуть цікаві як тим, хто вже мав досвід роботи зі штучним інтелектом та машинним навчанням, так і tech-ентузіастам, які лише починають цікавитися цими напрямками.

    Першу лекцію, що відбулася 2 листопада, провів Лукаш Кайзер з OpenAI. Він розказав про передумови та процес створення GPT-4 та ChatGPT, а також поділився своїм баченням майбутнього індустрії.

    15 листопада Гаель Вароко з INRIA прочитав лекцію, присвячену аналізу та підготовці даних за допомогою машинного навчання. Слухачі дізнаються, як можна спростити роботу з даними та оптимізувати процеси за допомогою новітніх технологій.

    29 листопада Вікторія Олійник з Оксфордського університету проведе воркшоп “Balancing Ethics and Creativity: Leveraging LLMs for Responsible Content Generation”. Експертка розкаже, як користуватись Artificial Intelligence для створення текстів та уникати контенту, що може негативно вплинути на репутацію.

    AI HOUSE — це некомерційна організація, головна мета якої розбудувати найбільше та найпотужніше AI-ком’юніті в Україні задля народження нових продуктових AI-стартапів, розвитку галузі штучного інтелекту та технологічного сектору в цілому.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми