Новини Автор: admin Друкувати

Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: CLUST

    Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестуватимуть нову концепцію — holistic beauty, де будуть не тільки сапліменти, але й доглядова косметика, різні навчальні програми, консультації, марафони тощо.

    Про партнерство Perla Helsa і CLUST, зони відповідальності, дослідження польського ринку, адаптацію бренду та підготовку до релізу — далі з перших вуст від CEO Perla Helsa Дениса Сахарова та Founder CLUST Руслана Тимофєєва.


    Про партнерство Perla Helsa і CLUST  


    Підприємці зазначають, що співпраця розпочалася в березні 2023 року. Зі слів Дениса Сахарова, ідеї масштабувати бренд Perla Helsа були ще до початку повномасштабної війни, оскільки в Україні бренд активно зростав, мав налагоджене виробництво, логістику, експертизу з маркетингу та ефективно взаємодіяв з аудиторією. 


    «У 2020 році ми виросли в 8 разів порівняно з 2019-м, а у 2021 році — у 4 рази порівняно з 2020-м», — Денис Сахаров, CEO Perla Helsa.


    Однак компанія не залучила інвестиції на скейлі, а потім розпочалася війна, яка внесла свої корективи в продажі. У 2022 році стало очевидно, що бренду необхідна експансія на іноземні ринки, так і почалися пошуки надійного партнера. 


    «Наша співпраця з CLUST — це не про гроші, а про смарт-інвестицію. Просто знайти гроші в мене була можливість, але я затягував з тим, щоб просто “брати і вкладати” кошти. Мені потрібна була команда з досвідом в e-commerce і роботі з іноземними ринками. Мені важливо мислити однаково і однаково бачити майбутнє. В цьому з CLUST у нас повний метч», — коментує Денис Сахаров.


    Перші кроки до співпраці Perla Helsa і CLUST зробили рік тому, в березні 2023-го. Наступні півроку витратили на дослідження ринку, конкурентів і кінцевого споживача, а далі — почали збирати команду, налагоджувати логістику та готувати офіційний запуск.


    «Співпраця між CLUST і Perla Helsa — це поєднання наших сильних сторін: жаги Дениса створювати high quality продукти, його досвід з побудови стратегії, інфлюенс-маркетингу, продакт-менеджменту — зі сторони Perla Helsa. А зі сторони CLUST — операційний досвід, швидкість у тестуванні гіпотез, логістика, робота з локальними командами по всьому світу, єкспертиза в тому, як вибудовувати глобальний бізнес на сотні мільйонів доларів», — коментує Руслан Тимофєєв, Founder CLUST.


    Отже компанії взаємодіють на засадах партнерства. CLUST як кофаундер проєкту Perla в Польщі надає:

    • інвестиції;
    • ресурси — локальний продакшн, внутрішній медіабаїнг, платіжна інфраструктура, логістика, допомога з підбором команди;
    • експертизу — практики та підходи з побудови операційного менеджменту.

    При цьому мажоритарна частка залишається у фаундера, венчур білдер CLUST виступає як співзасновник. 


    Дослідження ринку та підготовка продукту до запуску в новій країні


    Першою в черзі на експансію стала Польща, оскільки вона є найближчою в культурному плані та прихищає наразі близько 2 мільйонів українців, частина з яких знайома з брендом. 


    «Останні 8–9 місяців ми активно досліджуємо польський ринок і оцінюємо європейський ринок загалом. І все це робимо інхаус, оскільки за майже 5 років роботи ми зібрали багато професіоналів до своєї команди. Проводимо кількісні, якісні дослідження, в тому числі глибинні інтервʼю з потенційною цільовою аудиторією, щоб провалідувати наші гіпотези», — коментує Денис Сахаров.


    У Польщі бренд інсуватиме під назвою Perla. Після офіційного запуску команда планує використовувати інструмент залучення клієнтів, в якому є експертом на українському ринку, — і це інфлюенс-маркетинг. Вже зараз в Perla розробляють стратегії взаємодії з лідерами думок, стратегії рекламних кампаній у Facebook, TikTok, Google тощо. 


    Наразі більша частина команди, яка готує бренд Perla до запуску, — це українці, оскільки компанії важливо розвивати наші таланти, але в майбутньому планують залучати до співпраці локальних експертів, особливо з маркетингу, оскільки вони краще розуміють місцевого користувача.


    Про метрики оцінки продукту та плани на майбутнє 


    В Perla зазначають, що спершу оцінюватимуть залученість користувачів і їхню готовність купувати кілька продуктів, тобто взаємодіяти комплексно, а далі — відштовхуючись від цих показників розширювати лінійку. 


    «Три основні метрики, на які плануємо спиратися після лончу, — це середній чек, LTV i Retention Rate,» — коментує Денис Сахаров. 


    Компанія вже має список країн, куди хотілося б масштабуватися, щоб побудувати глобальний бренд Perla та стати компанією-єдинорогом, але про це обіцяють розказати після успішної адаптації на ринку Польщі. 

    Також зазначається, що CLUST наразі шукають операційного директора (СОО) в Perla на польський ринок.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми