Новини Автор: admin Друкувати

Економайзер: особливості

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Економайзер

    Завдання економайзера - використовувати ентальпію вихлопних газів від котла для нагріву зворотної оборотної води (конденсату або котельної води).

    3038_zavantazhennya_37.jpg (6.01 Kb)

    Сучасний економайзер — це рекуперативний теплообмінник, призначений для рекуперації тепла від димових газів з парового або водогрійного котла.

    Спалювання біомаси є менш агресивним для навколишнього середовища, ніж спалювання викопного палива, оскільки вміст шкідливих елементів у біомасі нижчий, ніж у вугіллі.

    Ефект від використання економайзера в схемі котла заснований на підвищенні енергоефективності котла.

    Основні характеристики

    Вибір економайзера для котла повинен ґрунтуватися на балансових коефіцієнтах і енергетичних характеристиках самого котла.

    Загальні характеристики:

    • Конструкція економайзера проста й дозволяє безпечно експлуатувати, налаштовувати і обслуговувати. Не спричиняє небезпеки для обслуговуючого персоналу, при дотриманні правил техніки безпеки при експлуатації обладнання, що працює під тиском.

    • Економайзер являє собою пристрій, сконструйований таким чином, щоб обмежити викиди СО2.

    • Операція не потребує поста оператора.

    • Економайзер призначений для роботи в технологічній системі котла з автоматичним розпуском.

    Конструктивні елементи

    Економайзер складається з наступних елементів:

    • теплообмінник;

    • камера осідання бруду;

    • оглядові люки з кришками;

    • з'єднання води та видиху;

    • теплоізоляція.

    Робота економайзера заснована на перехресному руслі димових газів і води. Димові гази ті, які протікають у просторі між трубами, віддають тепло шляхом конвекції та випромінювання циркулюючій воді, що тече в трубах.

    Нагріта вода використовується для різних цілей залежно від потреб (зазвичай як зворотна вода в котел). Охолоджені димові гази направляються в дальню частину димоходу і в димохід. 

    Пил і сажа, що містяться у відпрацьованих газах, накопичуються у відстійній камері в нижній частині економайзера, звідки їх необхідно послідовно видаляти під час чищення та обслуговування.

    Ефект від використання економайзера в контурі котла - підвищення енергоефективності котла.

    Підбір економайзера для котла повинен здійснюватися на основі балансових розрахунків, а також енергетичних характеристик котла.

    Економайзер являє собою зварену конструкцію з листової сталі. Елементи напірної частини виконані зі сталі, призначеної для даного типу обладнання, в той час як інші деталі підстави і корпусу - з конструкційної сталі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми