Новини Автор: admin Друкувати

Як відкрити кав’ярню і обрати для неї обладнання

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: кав’ярня

    Кав'ярня – вдалий варіант для старту власного бізнесу, адже подібні заклади ніколи не втрачають популярності. Завжди знайдуться охочі випити чашку кави на побачення або замовити латте з круасаном в обідню перерву. Однак відкриття кав'ярні - досить непростий процес, тут є як свої плюси, так і деякі підводні камені, а також нюанси, які варто враховувати.

    pexels-chevanon-photography-324028-1000x565-1.jpg (28.69 Kb)

    Які формати кав'ярень бувають?


    Острівець

    Варіант для торгових та розважальних центрів. Тут не передбачається повноцінна кухня, але можна поставити кілька маленьких столиків. У такого формату багато плюсів: він не вимагає великих інвестицій, достатньо 1-2 людей персоналу; невисока орендна плата та можливість встановлювати точки у місцях з великою прохідністю.

    Відсутність кухні можна вважати основним мінусом такого формату, оскільки це дуже обмежує меню. Крім того, острівці не передбачають затишної зони відпочинку для клієнтів.


    Автокафе чи мобільна точка

    Тут принцип схожий на острівець, але мобільні точки знаходяться просто неба. Головна перевага таких кав'ярень – їх мобільність та відсутність необхідності платити за оренду. Можна поставити фургончик у місці скупчення народу, а також брати участь у масових заходах та святах. Готові укомплектовані автомобілі дозволять розпочати бізнес у дуже короткі терміни – після придбання машини можна розпочинати роботу буквально одразу.

    Основний недолік – залежність від погоди. У дощ або завірюху клієнтів точно буде небагато, а крім того - зберігати каву на відкритому повітрі досить проблематично, оскільки вона вбирає вологу. Також проблемою може стати пошук бариста з посвідченням водія та гаража з обігрівом.


    Вендінг або точка самообслуговування

    Принцип дуже схожий на острівці, але тут взагалі не потрібно наймати персонал, оскільки всю роботу виконує апарат. При першому розгляді дуже перспективний бізнес, адже орендна плата тут зовсім невелика, немає необхідності навчати персонал або шукати бариста. Проте є й досить серйозні мінуси: вендингові апарати часто ламаються і вимагають постійного технічного обслуговування. Крім того, вони досить дорогі і повернення інвестицій може бути не швидким.


    Стандартна кав'ярня

    Традиційний формат кав'ярень, який завдяки повноцінній кухні дозволяє ввести широке меню (включаючи авторські напої, кондитерські вироби та закуски), що робить його найприбутковішим. Також стандартний тип кав'ярень відрізняється можливістю облаштувати комфортну зону для відвідувачів.

    З мінусів можна відзначити досить високі початкові інвестиції: потрібно буде зробити ремонт приміщення, закупити посуд та інвентар, найняти персонал - це також позначиться і на термінах запуску, адже відкритися одразу не вийде. Ще один важливий момент – розташування кав'ярні. За невдалого вибору місця забезпечити гарний прибуток складно. І також не варто забувати про юридичне оформлення, тут вимоги до документації дуже високі.


    Етапи відкриття кав’ярні

    Кавовий бізнес один із найрентабельніших - тут одна з найвищих націнок та гарний попит навіть незважаючи на серйозну конкурентність. Однак при неправильному підході і він може стати збитковим – ось чому варто добре продумати всі деталі та побудувати бізнес-план.

    1. Вибір місця - ключовий фактор від якого залежить кількість клієнтів. Найбільш популярні місця: торгові та бізнес-центри, університети, вокзали тощо.
    2. Вибір формату - визначтеся, чи хочете ви повноцінну кав'ярню, чи достатньо острівця, чи вас взагалі цікавить вендінг.
    3. Вибір сировини - власне, хороша кав'ярня без якісної сировини просто не вийде, а тому постачальників слід обирати лише з великим досвідом та бажано гучним ім'ям, що гарантує високий рівень якості.
    4. Складання меню – вибір напоїв та їх кількість має значення, оскільки саме вони роблять заклад унікальним. Так само як і атмосфера. Тому до складання меню слід не просто підійти серйозно, а й проявити креативність.
    5. Документація – якщо ви плануєте продавати виключно напої, процес оформлення не триватиме багато часу. Якщо в меню передбачаються десерти, випічка або якісь закуски - документів буде більше, і для їх оформлення варто звернутися до фахівця.

    Як обрати обладнання

    Правильне обладнання не менш важливе, ніж якісна сировина. Професійне обладнання для кав’ярні відрізняється від побутових кавомашин не лише ціною, але й високою якістю матеріалів та комплектуючих, швидкістю та стабільністю роботи.

    Професійні кавомашини бувають трьох типів:

    • суперавтоматичні (весь процес автоматизований і не потрібна участь персоналу – зазвичай використовується у великих мережах);
    • автоматичні (стандартний апарат із вбудованою кавомолкою та функцією заварювання кави - підходить для вендінгів, але не для повноцінних кав'ярень);
    • ручні (кавомашина з кавомолкою, для роботи з якою потрібен бариста).

    На кавомашинах не варто економити, адже від цього залежить продуктивність і навіть смак і аромат готових напоїв.

    Тож, якщо ви бажаєте розпочати бізнес, гроші від якого приємно пахнуть, дійте. Якщо в вас є любов до кави, увага до організації роботи та наполегливість, вам на цьому ринку точно знайдеться місце!



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми