Новини Автор: admin Друкувати

Як вибрати надійний бойлер?

  • Джерело: businessua.com.

    Витрати на підігрів води займають майже 20 відсотків вашого сімейного бюджету, поступаючись лише тим, які ви витрачаєте на опалення та охолодження свого будинку. І якщо ви проводите більше часу вдома через пандемію, ймовірно, що витрати зросли. Незважаючи на ці витрати, водонагрівачі зазвичай ігнорують, доки вони не зламаються, залишивши вас без гарячої води та, можливо, затопивши підвал.

    9091_boiler80n.jpg (14.83 Kb)

    Якщо ви плануєте встановити новий бойлер або замінити існуючий, тип, розмір і ефективність вибраного вами агрегату матиме великий вплив на його продуктивність і довгострокову економію. Пропонуємо вам переглянути бойлер Thermex - чудовий водонагрівач за приємною ціною.

    Розгляньте поради, які допоможуть вам вибрати надійний бойлер:

    1. Враховуйте місткість

    Бак водонагрівачів зазвичай містить 50, 100 або більше літрів. Розмір, який ви купуєте, залежить від кількості людей, які проживають у вашому домі, і вашого пікового споживання води. Сім’я з чотирьох осіб, наприклад, може прийняти кілька душів, запустити посудомийну машину та випрати одну або дві речі білизни протягом дня, що загалом потребує 300 літрів гарячої води або більше.

    Для водонагрівачів з накопичувальним резервуаром важливо враховувати показник першої години, тобто кількість літрів, яку водонагрівач може нагріти за годину, починаючи з повного бака.

    У результаті нещодавно оновлених стандартів ефективності, водонагрівачі об’ємом менше 250 л тепер мають 4-відсотковий приріст ефективності, а водонагрівачі об’ємом 250 л або більше мають приріст ефективності на 25–50 відсотків, залежно від використовуваної технології — теплового насоса чи конденсації.

    Водонагрівачі без резервуарів, звичайно, не містять багато води, тому число, на яке слід звернути увагу, це рейтинг літрів за хвилину. Це число, яке вказує вам, скільки гарячої води бойлер може нагріти за встановлений період часу. Чим вищий показник, тим більше гарячої води може забезпечити пристрій.

    2. Види водонагрівачів

    Залежно від того, скільки гарячої води ви використовуєте та як ви нагріваєте воду (газ чи електрика), є кілька варіантів. Деякі типи бойлерів скорочують витрати на електроенергію майже вдвічі порівняно зі звичайними моделями зберігання. Але їхні додаткові початкові витрати означають, що час окупності може бути довшим.

    1) Водонагрівач з накопичувальним баком

    Акумуляційні баки є найпоширенішим видом водонагрівачів. Як випливає з назви, вони складаються з ізольованого бака, в якому вода нагрівається та зберігається до тих пір, поки вона не знадобиться, а потім виходить із труби на верхній частині водонагрівача.

    Також є запобіжний клапан температури та тиску, який відкривається, якщо один із них перевищує заданий рівень.

    Водонагрівачі, що працюють на природному газі, зазвичай споживають менше енергії та коштують дешевше (приблизно вдвічі), ніж електричні водонагрівачі.

    2) Безбаковий водонагрівач

    Замість того, щоб накопичувати воду, водонагрівачі без баків використовують нагрівальні змійовики, щоб нагрівати воду, коли вона вам потрібна. Вони більш енергоефективні, ніж накопичувальний бак, але забезпечують лише обмежений потік гарячої води за хвилину — близько 15 літрів, залежно від температури води на вході.

    Вони найкращі для людей, які зазвичай не набирають воду для більш ніж одного використання одночасно, наприклад, для одночасного запуску душа та посудомийної машини.

    Безбакові моделі найкраще підходять для будинків, де для нагріву води використовується природний газ; електричні моделі можуть потребувати дорогого оновлення електричної потужності будинку.

    3) Тепловий насос (гібридний) водонагрівач

    Вони забирають тепло з повітря і передають його воді. Вони споживають приблизно на 60 відсотків менше енергії, ніж стандартні електричні водонагрівачі. І хоча вони коштують дорожче, ніж лише електричні моделі, встановлення відбувається аналогічно, а час окупності короткий.

    А оскільки тепловий насос знаходиться зверху, для гібридного водонагрівача потрібно більше 2 метрів вільного простору від підлоги до стелі.

    4) Сонячний водонагрівач

    Комірка, встановлена ​​на даху, поглинає сонячне тепло та передає його рідині, схожій на антифриз, у замкнутій системі, яка надходить до резервуара для води. Найкращі забезпечують економію влітку, що робить їх привабливими для теплих, сонячних регіонів. Але економія страждає в холодні та похмурі дні. У більшості моделей використовується резервна система, яка спрацьовує за потреби.

    Навіть із хорошими знижками сума, яку ви витратите на покупку та встановлення сонячної системи, може означати, що ви чекатимете від 10 до 30 років, щоб окупити свої витрати.

    3. Особливості, які слід враховувати

    1) Гарантія: покриття водонагрівачів зазвичай триває від 3 до 12 років. Вибирайте водонагрівач із найдовшою гарантією.

    2) Пристрої проти накипу: деякі бренди рекламують функції, які мають зменшити накопичення мінерального накипу на дні бака за допомогою закручування води. Хоча накип може скоротити термін служби нагрівального елемента, вам не потрібно інвестувати в химерні функції, щоб отримати водонагрівач, який служить довго. Просто шукайте бойлер із 12-річною гарантією, яка зазвичай включає довший або товщий елемент.

    3) Латунні проти пластикових зливних клапанів: вони розташовані біля основи водонагрівача для садового шланга, який зливає воду з нагрівача. Шукайте латунні зливні клапани, які міцніші, ніж пластикові.

    4) Цифрові дисплеї: вони допомагають контролювати рівні та налаштовувати роботу. Деякі гібридні водонагрівачі з електричним/тепловим насосом дозволяють встановити режим відпустки, який використовує лише тепловий насос для додаткової ефективності, коли вас немає. Дисплеї сонячних водонагрівачів часто показують температуру бака та колектора, а також показники тиску та іншу інформацію.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми