Новини Автор: admin Друкувати

Як відкрити салон краси в Києві. Етапи та важливі моменти

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: салон краси

    Важко знайти напрямок у бізнесі, який розвивається так само стрімко, як б'юті-сфера. Якщо раніше в салони ходили лише жінки, то зараз все більше чоловіків залучено до процесу. Виглядати доглянуто стає модно. Попит на послуги призводить до відкриття дедалі більшої кількості салонів. Однак, за статистикою, кожен другий салон, пропрацювавши трохи більше року, закривається. Причини можуть бути різні, але основна – власник щось не врахував та не прорахував ризики.

    2629_salon-krasi.jpg (43.03 Kb)

    Підготовчий етап

    На старті необхідно визначити, у якому сегменті працюватиме салон:

    • за вартістю послуги поділяють на економ-клас, середній клас, люкс-клас. Від цінового сегмента залежатимуть витрати на ремонт, обладнання, матеріали;

    • за кількістю послуг, що надаються: моно- і комплексні салони.

    • за цільовою аудиторією: салони для чоловіків, салони для жінок, дитячі салони.

    В умовах конкурентного ринку доцільно створювати універсальні салони, які обслуговують як чоловіків, так і жінок та надають спектр напрямків, щоб клієнт, приходячи на одну послугу, потрапляв на «конвеєр», переходячи від майстра до майстра.

    Що стосується цінового сегмента, то на вартість послуг впливає локація приміщення: центр чи периферія, на якому поверсі розташований, чи є окремий вхід. Чим вища орендна плата, тим ближче салон до люкс-сегменту.

    Прогнози щодо окупності

    Салон краси як бізнес на 80% залежить від людського чинника. Підбирати команду слід задовго до фактичного відкриття. Краще набирати майстрів з ім'ям та клієнтською базою або молодих та амбітних.

    Є й об'єктивні показники, що впливають на швидкість окупності бізнесу:

    • як говорилося вище - територіальне розташування салону, чи він стоїть на магістральній вулиці або знаходиться у дворах;

    • кількість процедур з високим попитом, таких як стрижка на коротке волосся, манікюр, епіляція;

    • кількість процедур у високому ціновому сегменті, наприклад косметологічні ін'єкції.

    Щоб розрахувати окупність, необхідно вирахувати з розміру щомісячного доходу суму щомісячних витрат і подивитися, коли сумарні доходи покриють витрати на відкриття бізнесу – це буде термін окупності.

    Для підрахунку доходів беремо середню вартість процедури та множимо на передбачувану кількість клієнтів.

    У щомісячні витрати ставимо податки, оренду, зарплату співробітникам, інтернет, еквайринг, рекламу, вартість матеріалів, представницькі та непередбачені витрати.

    Витрати, пов'язані з відкриттям – це витрати на ремонт, купівлю обладнання, реєстрацію ІП та отримання дозвільної документації.

    В середньому термін від 1 до 2 років вважається хорошим показником по окупності салону.




    ТОВ чи ІП

    Для салону краси організаційно-правова форма у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю несе велике податкове навантаження – 20% ПДВ та 13% ПДФО, тому його не варто розглядати.

    Доцільно зареєструватись як Індивідуальний підприємець, обравши режим оподаткування: патент, УСН на 6%, УСН «дохід мінус витрата»

    1. Патент

    • розмір залежить від регіону, можна розрахувати самостійно на сайті ІФНС;

    • можна зменшити з допомогою страхових внесків;

    • сплачується частинами;

    • платежі до ПФ РФ обов'язкові

    2. УСН 6%

    • сума податку 6% вважається загального доходу (виручки);

    • якщо сума доходу протягом року перевищує 300 тис.р., то додатково сплачується ще 1% від суми, що перевищує 300 тис.р.

    • платежі до ПФ РФ обов'язкові

    3. УСН «дохід мінус витрата»

    • сплачується 7% з різниці між доходами та витратами;

    • всі витрати мають бути підтверджені документально;

    • платежі до ПФ РФ обов'язкові

    Змінити податковий режим можна з 1 місяця кожного календарного року

    Які необхідні документи для відкриття

    1. Свідоцтво про реєстрацію як Індивідуального підприємця або Лист запису про внесення даних до ЄДРЮЛ для ТОВ;

    2. Договір оренди чи свідоцтво на право власності на приміщення;

    3. Договір на вивіз ТПВ (якщо салон краси знаходиться в окремому приміщенні)

    4. Висновок Росспоживнагляду;

    5. Договір на санобробку, дезінсекцію та дезінфекцію систем вентиляції та кондиціювання;

    6. Договір із СЕС на боротьбу з гризунами та комахами (обов'язково для всіх перукарень, студій нігтьового сервісу);

    7. Дозвільні документи на ведення медичної діяльності, якщо салон надає косметологічні послуги;

    8. Висновок Держпожнагляду;

    9. Санітарні книжки у працівників салону краси.

    Приміщення для салону

    Питання, які необхідно вирішити, обираючи приміщення:

    1. Локація

    Як вище зазначалося, від місця розташування залежить не тільки прибуток салону, а й витрати на його запуск та утримання. Салон, розташований у центрі, що має окремий вхід або розташований в окремій будівлі, автоматично може боротися за більш «дорогого» клієнта. Але й витрати передбачаються відповідні: вивіску для салону потрібно буде узгоджувати у місцевій адміністрації, оренда приміщень у центрі часто завищена, потрібні додаткові договори з обслуговуючими організаціями.

    2. Площа

    Розмір приміщення повинен відповідати санітарним нормам, затвердженим Росспоживнаглядом та СЕС та викладеним у СанПіН 2.1.2.2631-10. У салоні необхідно обладнати кімнату для персоналу, санвузол, вбиральню, зал очікування, кухню.

    Якщо приміщення розташоване в житловому будинку, то вентиляція салону організовується автономно та відокремлюється від загальнобудинкової.

    СЕС наполягає на застосуванні у салонах ламп ЛСД, які забезпечують кращу світлопередачу.

    Усі процедури виявляються в окремих кабінетах, виняток зроблено для манікюру та педикюру, але за умови, що робочі місця відокремлені перегородкою. Для солярію виділяється окрема кімната, обладнана вентиляцією.

    3. Оренда чи власність

    Безумовно, мати приміщення у власності вигідно, податок на майно значно менше від орендної плати, але на практиці, варіант оренди зустрічається частіше. Оскільки орендна плата займає перші позиції у структурі витрат, то поставитися до укладання договору варто серйозно. Основні моменти, на які слід звернути увагу під час підписання: розмір та строки платежу, обов'язки орендаря та порядок розірвання договору. Якщо договору укладено терміном понад 11 місяців, його необхідно зареєструвати в Росреєстрі.

    4. Купівля обладнання

    Придбати обладнання слід у офіційних представників чи перевірених постачальників. Під час укладання договору необхідно перевірити гарантійні терміни, погодити терміни постачання та комплектність. На більшу частину обладнання мають бути сертифікати відповідності, які продавець зобов'язаний додати до договору.

    Як знайти клієнтів

    Боротьбу за клієнта необхідно вести за всіма напрямами, сформувавши рекламний бюджет із перших днів роботи. Слід пам'ятати, що реклами багато не буває, але це не означає, що більше реклами, тим більше клієнтів. На першому етапі необхідно розробити стратегію просування та спрогнозувати ефективність.

    Основні канали для реклами та просування:

    1. Інтернет та соцмережі

    Усіх клієнтів умовно можна поділити на три групи: молодь, середній вік та старше покоління. Але, незалежно від віку, всі вони користуються інтернетом і мають облікові записи в соціальних мережах. Тому саме там слід «ловити» свою цільову аудиторію, запускаючи націлену та контекстну рекламу. Правильно налаштована рекламна кампанія дасть потік заявок та постійних клієнтів. Наприклад, додати нову б'юті-організацію в рейтинг салонів краси Києва.

    2. Зовнішня реклама

    Вивіска, флаєри у місцях скупчення людей, банери, рекламні щити – все це працює, головне продумати організаційні моменти, зробити привабливий дизайн, продумати локації.

    3. Робота з лідерами думок

    Це можна віднести до так званого «сарафанного» радіо – одного з найефективніших каналів просування. Запрошений процедуру блогер або медійна особистість, поділившись зі своїми передплатниками враженнями, іноді «наводить» більше клієнтів, ніж будь-яка реклама.

    4. Сайт та сторінки в соцмережах

    Перше, що має зробити салон краси одразу після відкриття, – це позначити свою присутність в інтернеті. Саме звідси клієнти дізнаватимуться про акції, знижки та розіграші. Необхідно знайомити свою аудиторію з майстрами, показувати залаштунки та розповідати про користь процедур. Краще, щоб з перших днів сторінку та сайт вели професіонали, наповнюючи їх якісним відео- та фотоконтентом.

    Бьюті-сфера, при зовнішній привабливості та красі, складна як вид бізнесу. Тільки грамотний розрахунок, бюджетування та дотримання всіх норм дозволить у найкоротші терміни вивести салон на точку беззбитковості та почати заробляти.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми