Новини Автор: admin Друкувати

Аромати століття: парфуми що здобули собі ім'я

  • Джерело: businessua.com.

    На деякий час аромати стають популярними, але швидко про них забувають. Згадуємо, яким парфумам вдалося стати справжніми легендами.

    Нові парфуми випускаються щороку, їх одразу ж починають активно рекламувати, і про появу нового аромату одразу стає відомо. На деякий час вони стають популярними, але швидко про них забувають. Згадуємо, яким парфумам вдалося стати справжніми легендами.

    Творці цих ароматів на момент їх появи вже встигли набути широкої популярності. Це такі виробники, як:

    • Kenzo,
    • Givenchy,
    • Dior,
    • Chanel,
    • Guerlain.

    У них вже була відома продукція, але аромати, про які йтиметься нижче, стали по-справжньому знаменитими.

    Givenchy Ange Ou Demon

    Живанші запропонував світу справді оригінальний аромат: у ньому поєднувалися стримана елегантність та безтурботна життєрадісність. Він з'явився у 2006 році і одразу почав користуватися попитом серед шанувальниць як вишуканих композицій, так і "молодіжних" парфумів. Про такий оригінальний підхід вже ніхто особливо не замислювався - і ось ідея знайшла своє втілення у поєднанні найнесподіваніших складових. Ваніль тут химерно сусідить із чебрецем, а мандарин – з дубовим мохом.

    L'eau par Kenzo

    Свіжий і прохолодний аромат не містить жодної зайвої ноти. Його створили у 1996 році, і через 25 років він все ще популярний. У ньому відчуваються квіткові та водяні мотиви, при цьому він не стає надто солодким, але він і не дуже холодний. Цей контраст насиченості та ненав'язливості був помічений, i відразу після створення L'eau par Kenzo був зарахований до шедеврів. Він нагадає вам і про зелений бузок, і про м'яту, тут є і екзотичні елементи на кшталт перцю чи кедра.

    Victoria's Secret Bombshell

    Цей парфум сподобається цінителькам букетів з переважно фруктовою складовою. Вона відразу виділяється з усіх елементів композиції, в якій присутні, крім типових квіткових мотивів, ще виразні фруктові: використані одночасно самі фрукти (грейпфрут, ананас), ягоди (полуниця) і, звичайно, квіти (півон, конвалія, орхідея). Особливий тонкий відтінок надає жасмин. Тут https://secretangel.kiev.ua/kosmetika/parfyum/victoria-secret-bombshell/ ви можете ознайомитися з історією Bombshell та повним списком його властивостей та складових.

    Must de Cartier

    На відміну від більшості представлених тут найменувань, тут переважають не легкі відтінки квітів або фруктів, але потужний мотив деревини. Експерти відносять його до східних, і в ньому вгадуються жасмин, орхiдея, деякі солодкі та бальзамічні елементи. Все це утворює яскравий букет, що запам'ятовується. Тут використані такі екзотичні інгредієнти, як сандал, іланг-іланг, бергамот та гвоздика.

    Guerlain Shalimar

    Хороший приклад того, як можна розвинути східну тему, яка досi так рідко зустрічається в парфумерії. Його можна використовувати не тільки протягом якоїсь пори року – він актуальний у будь-якому сезоні та через роки після розробки. З ними пов'язана красива історія про індійського імператора та його коханої, для якої було створено сади Шалімар. Це ім'я і вибрав Ґерлен. Здається, він вирішив включити до складу непоєднуване - тут індійські пахощі "вживаються" з цитрусом, проте це відчувається гармонійно.

    Dior J'Adore

    Про ці парфуми знають зараз усі - складно не дізнатися оригінальне оформлення бульбашки та характерний аромат, що вирізняє J'Adore. Є кілька версій їх створення - але одне точно: Крістіан Діор, безперечно, великий любитель квітів. Це помітно у складі, який він підібрав для своєї новинки – вишукані рослини, такі як магнолія та орхідея, зустрічаються не в кожній композиції. J'Adore викликає стійкі асоціації із золотом - і через тонкощі складу, і дизайн упаковки, виконаної в яскравих золотистих тонах.

    Chanel Coco Mademoiselle

    У 2001 році один з лідерів індустрії, компанія Chanel, створила Coco Mademoiselle. Відразу було зрозуміло, що він особливий - і через складне переплетення кількох мотивів, і через те, що одночасно створювалося відчуття: нічого зайвого тут немає. Ні у складі, ні у дизайні. Знову вгадується якась східна тема, проте домінує цитрусова складова: виразно вгадується мандарин, якого домішується апельсин одночасно у двох видах - плід і квітка.

    Chanel №5

    На закінчення розповімо про парфуми, які вже давно стали класикою – і навіть легендою. Їх знають навіть ті, хто не цікавиться парфумерією, а їхня назва відома вже протягом багатьох років. Вони, як і попередні, створені знаменитою Коко Шанель, яка дала їм номер 5, під ним вони й увійшли до історії. На відміну від пропонованих тоді парфумів, що імітували квіткові запахи, ці стали першими, у яких змішувалося одразу кілька.

    На закінчення можемо сказати, що для того, щоб запам'ятатися і бути затребуваним протягом десятиліть, аромат повинен мати такі якості, як:

    • оригінальність;
    • продуманий дизайн;
    • гармонія складових.

    Не потрібно навіть масштабної рекламної кампанії, щоб поціновувачі одразу побачили, чого варті ці парфуми. Ось чому ці марки так довго залишаються популярними. Нехай навіть деякі ідеї на перший погляд здаються дивними - тепер, коли вони перевірені часом, ми знаємо, що вони мали сенс.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми