Нерухомість та земля Автор: admin Друкувати

Вікна в офісі підвищують продуктивність праці

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Вікна, офіс

    Дослідження американських учених показало, що наявність вікон в офісі здатне поліпшити настрій і самопочуття співробітників на роботі, а також підвищити продуктивність праці.

    7918_1.jpg

    Згідно з результатами, представленим на щорічних зборах асоціації професійних товариств сну Associated Professional Sleep Societies, працівники офісів, чиї кабінети обладнані вікнами, сплять більше і краще ночами, фізично активніші і показують більш високу якість розумової діяльності, ніж в офісі без вікон.

    У дослідження були включені 49 офісів, службовці яких працюють у денну зміну, при цьому 22 робочих місця були з вікнами, а 27 робочих місць без вікон. Люди в офісах з вікнами отримували на 173 відсотка більше денного світла протягом робочого дня і спали в середньому на 46 хвилин довше вночі, ніж працюють в офісі без вікон.

    Працівники в офісі з вікнами також продемонстрували тенденцію до більш високої фізичної активності, кращу якість сну і його ефективності, менше порушень сну, нижчу сонливість в денний час і більш високу продуктивність праці.

    Експерти Північно-Західного університету Чикаго, автори дослідження, вважають, що такий позитивний вплив на працівників офісу денного світла суттєвий. Архітектурним бюро в процесі проектування офісних споруд слід брати до уваги, як вплив натурального денного світла може сприяти підвищенню життєвої активності співробітників.

    Оплачувану відпустку та медична страховка вже давно визнані в якості найбажаніших пільг при вступі на роботу, але, згідно з новим дослідженням, вікна також можуть потрапити в цей список. Безумовно, дослідження вимагає більш ретельного аналізу, включаючи кількість і розмір вікон, а також ціни на вікна.

    Хоча дослідження виявили закономірність між самопочуттям і активністю офісних працівників і оснащенням вікнами робочих місць, воно не встановлює причинно-наслідковий зв'язок. Крім того, дані і висновки, представлені на засіданні, слід розглядати в якості попередніх, поки вони не будуть опубліковані в рецензованому науковому медичному журналі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Правила виготовлення та брендування промо продукції Правила виготовлення та брендування промо продукції
Промо-продукція відіграє ключову роль у будь-якій маркетинговій стратегії, будучи могутнім інструментом для залучення уваги до бренду та збільшення йо...
Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024 Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024
Криптомедіа Incrypted організовує один із найзнаковіших і наймасовіших криптоівентів уже вчетверте. Цього року Incrypted Conference відбудеться в нові...
Військторг – якісне спорядження за доступними цінами Військторг – якісне спорядження за доступними цінами
Військторг –  інтернет-магазин військового спорядження та амуніції. Пропонує великий вибір товарів для потреб військовослужбовців, мисливців та усіх, ...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми