Індустрія та великий бізнес Автор: admin Друкувати

Хто заробляє в Україні, або міф що Донбас годує всю Україну розвінчаний

  • Джерело: investgazeta.net.  → Ключові теги: дотації, донбас, львів, київ

    Побутовий міф про те, що Східна Україна, а особливо Донбаський регіон, годує всю країну – розвінчано.

    Отож, як виявляється насправді, Донецька область несподівано вийшла на друге (!) місце в Україні серед усіх областей за рівнем дотацій з Державного бюджету України.

    8888_1.jpg

    Отож, Донеччина за перше півріччя 2013 року отримала субвенцій і дотацій на 9,2 мільярди гривень більше, ніж віддала за той же період у вигляді податків, зборів і т.д.

    На першому місці залишився Київ - понад 11 мільярдів гривень.

    А, приміром, Львівська область за той же період внесла до державної скарбнички на 350 мільйонів більше, ніж отримала з Держбюджету.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонали визнали: Бойкот їх товарів призвів до величезних збитків

    Якщо порівнювати бюджетне сальдо в розрахунку на одну людину, то на одного донеччанина з держбюджету за шість місяців минулого року виділено 2126 грн. Натомість кожен львів'янин перерахував до центрального бюджету країни 140 грн.

    За вирахуванням імпорту Україну, по суті, "годують" три області: Харківська, що видобуває нафту і газ, Дніпропетровська, де видобувається залізна руда, і особливо Полтавська, в якій розвинений видобуток усього переліченого. Вони забезпечують бюджет значними сумами рентних платежів та плати за користування надрами.

    Крім цих трьох областей, "в плюс" в першому півріччі працювали також Сумська, Черкаська та Львівська області. У Рівненській доходи і витрати практично рівні.

    1259_zona-proedaniya-pic2.gif

    Між тим видобуток вугілля на Донбасі прибутку державі не приносить. Навпаки, держава щорічно витрачає по 12-14 млрд грн на підтримку вугільників, переважно компенсуючи різницю між ціною реалізації вугілля та його собівартістю. Вугільні дотації становлять приблизно 30% всіх надходжень з держбюджету в Донецьку і Луганську області.

    Однак ці регіони залишаються дотаційними і без цього. Останнім часом сюди спрямовують величезні інвестиції на різні "проекти державного значення" на кшталт будівництва доріг. Крім того, місцевим підприємцям активно відшкодовують ПДВ. За півроку - з Донецької області до держбюджету надійшло 6,7 млрд грн. ПДВ, а відшкодовано було 8,7 млрд грн. Це абсолютний рекорд для всіх регіонів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Правила виготовлення та брендування промо продукції Правила виготовлення та брендування промо продукції
Промо-продукція відіграє ключову роль у будь-якій маркетинговій стратегії, будучи могутнім інструментом для залучення уваги до бренду та збільшення йо...
Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024 Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024
Криптомедіа Incrypted організовує один із найзнаковіших і наймасовіших криптоівентів уже вчетверте. Цього року Incrypted Conference відбудеться в нові...
Військторг – якісне спорядження за доступними цінами Військторг – якісне спорядження за доступними цінами
Військторг –  інтернет-магазин військового спорядження та амуніції. Пропонує великий вибір товарів для потреб військовослужбовців, мисливців та усіх, ...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми