Індустрія та великий бізнес Автор: profi Друкувати

7 фактів про компанію Coca-Cola з книги Майкла Блендінга «Coca-Cola. Брудна правда »

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Coca-Cola, бізнес, стратегія, компанія

    Те, що Coca-Cola була винайдена фармацевтом Джоном Пембертоном, складалася з листя коки і горіхів коли, була запатентована як лікарський засіб від нервових розладів і продавалася в аптеках, відомо сьогодні кожному. Більшість знає і те, що Санта-Клаус, яким ми його знаємо, справа рук відділу маркетингу Кока-Коли. Компанія 80 років поклала на те, щоб міцно пов’язати образ вгодованого дідка, одягненого в червоне, з сезоном головних зимових свят.

    images.jpg

    Проте мало хто здогадується про нереальне прагнення коли до постійного зростання: обсягів збуту, споживання на душу населення, вартості.

    Ось декілька цікавих фактів, згаданих у книзі Майкла Блендінга.

    1. Coca-Cola зовсім не оригінальний напій для того часу. Було мінімум 4-5 компаній, які так само випускали "колу", але почали робити це раніше.

    2. Про експансію Coca-Cola в часи Другої Світової Війни. Виявилося, що "сіяти демократію по всьому світу" придумав зовсім не уряд Штатів. Керівництво Coca-Cola довело адміністрації, що у солдатів напій асоціюється з "Батьківщиною" і Cola дала божевільну на той час обіцянку: "Кожен солдат США, в кожній точці світу зможе купити собі пляшку Coca-Cola за ціною в 10 центів".

    3. До Другої Світової війни найбільшим ринком збуту для Coca-Cola була Німеччина.

    4. Але, що знову ж, цілком логічно, у Німеччини до 1943 року проблеми були не лише з цукром, але і з робочою силою. А де багато народу сидять і нічого не роблять? Дахау, Бухенвальд, Хелмно, Треблінка, Белжець, Собібор … Ось там і брали "робочу силу" для виготовлення освіжаючого напою "Fanta".

    5. В кінці 90-х Coca-Cola Company укладала з американськими школами так званий "договір по газованій воді". Уклавши угоду з Coca-Cola, школа позбавлялася права продавати інші напої.

    6. З 2001 по 2009 рік Coca-Cola підписала 85 контрактів продакт-плейсменту в кіно. Частіше її продукції на екранах фігурували тільки Apple і Ford. Coca-Cola з’являється і у фільмах, орієнтованих на дітей: "Гаррі Поттер", мультфільми "Мадагаскар", "Скубі-Ду", "Ельф", "Зачарована".

    7. Як влаштована бізнес-модель компанії Coca-Cola? Є Coca-Cola Enterprises (далі CCE) — це найголовніший завод, де за секретної формулою виготовляють концентрат-сироп, який при змішуванні з водою дає "Той самий смак".



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми