Фінанси. Гроші. Валюта Автор: Ivasenko Друкувати

Як правильно "будувати відносини" з грошима?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: гроші, поради бізнесменам, правила життя

    Правила, які ми наводимо в даній статті, допоможуть вам правильно розпоряджатись своїми фінансами і сприяти їх збільшенню.

    13508291_grosh-v-zhitt-lyudini.jpg

    Правило № 1. Цінуй себе.
    Прагни весь час підвищувати свої доходи. Говори собі, що вартий більшого. Якщо твоя нинішня робота перестала задовольняти тебе у фінансовому плані, настройся на пошуки нової. Або знайди додатковий дохід.

    Правило № 2. Чи не вкладай гроші в те, чого не розумієш.
    Спочатку розберися, як це працює (бізнес, цінні папери, правочин). Адже навіть при успішному результаті справи ти можеш упустити частину прибутку. А вже що буде в разі невдачі, ти тим більше маєш собі уявляти.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 правил успішного бізнесу від Девіда Рокфеллера

    Правило № 3. Не вір порожнім обіцянкам.
    Ти повинен розуміти, що чим більшу суму грошей можна заробити, тим більше потрібно ризикувати. Причому ризик виправданий у тому випадку, якщо ти вкладаєш гроші в інвестиції, які в подальшому будуть приносити тобі дивіденди. Якщо ж ти витрачаєш гроші на щось, що тобі дохід приносити не буде, то ризикувати при цьому - немає ніякого сенсу.

    Правило № 4. Вчися контролювати свої фінанси.
    Більшість людей до кінця місяця не пам'ятають, куди витратили 30-50% свого доходу! Тому важливою складовою правильного поводження з грошима є контроль своїх доходів і витрат. Тобто ретельно записуй свої витрати і планований прибуток, і в кінці кожного місяця роби аналіз.

    Правило № 5. Плануй особистий (сімейний) бюджет.
    Заздалегідь враховуй, що під новий рік потрібно купити купу подарунків, в жовтні потрібно поставити зимову гуму, навесні потрібно відвідати зубного, а влітку з'їздити відпочити.

    Правило № 6 . Постійно відкладай частину зароблених грошей.
    Проте можна і від накопичення грошей отримувати задоволення, адже чим більше часу проходить, тим більша сума відкладається. Таким чином, рахунок у банку зростає, і це не тільки гріє душу, але й надає впевненість у собі. Оптимально відкладати 10-20% свого щомісячного доходу, при цьому ти навіть не помітиш відсутності цих грошей. Так можна накопичити на великі покупки, подорож або просто мати постійно поповнюваний рахунок у банку, довірившись приказці "гроші до грошей притягуються".

    Правило № 7. Не влазь в борги.
    Намагайся не влазити в борги, особливо у великі. Ніколи не витрачай гроші, відкладені на життя, або ті ж самі 10%, в ​​цьому випадку ти ризикуєш залишитися взагалі ні з чим. Ніколи не інвестуй чужі гроші, якщо тобі нічим буде розплатитися в разі втрати цих грошей.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер без мільярду (Інтерв'ю)

    Правило № 8. Інвестуй гроші в себе.
    Якщо хочеш бути успішним, необхідно постійно розвиватися. Відвідуй семінари та тренінги, поступай на курси підвищення кваліфікації. Чим дорожче ти коштуєш, тим більшого заслуговуєш.

    Правило № 9. Не женися за ідеалами.
    Багато людей бажають мати нав'язані рекламою і глянцевими журналами величезні будинки, шикарні машини, яхти, посади генеральних директорів або володіти бізнесом. І постійна гонка за статусом не дозволяє їм бути щасливими вже зараз.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Правила виготовлення та брендування промо продукції Правила виготовлення та брендування промо продукції
Промо-продукція відіграє ключову роль у будь-якій маркетинговій стратегії, будучи могутнім інструментом для залучення уваги до бренду та збільшення йо...
Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024 Команда Incrypted оголосила дату проведення Incrypted Conference 2024
Криптомедіа Incrypted організовує один із найзнаковіших і наймасовіших криптоівентів уже вчетверте. Цього року Incrypted Conference відбудеться в нові...
Військторг – якісне спорядження за доступними цінами Військторг – якісне спорядження за доступними цінами
Військторг –  інтернет-магазин військового спорядження та амуніції. Пропонує великий вибір товарів для потреб військовослужбовців, мисливців та усіх, ...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми