Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Реальна заборгованість по зарплаті 2,5 млрд грн

  • Джерело: gazeta.ua.  → Ключові теги: бюджет, заборгованість

    Реальна заборгованість з виплат заробітної плати в Україні становить 2,5 млрд грн. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Конфедерації незалежних профспілок Михайло Волинець.

    babcya.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборгованість по зарплаті наближаєтсья до максимуму

    "Представники установ та підприємств не хочуть показувати реальну інформацію про заборгованість із заробітної плати. Не хочуть псувати собі картину. Не враховується до заборгованості 40% зарплат у конвертах, невиплата на підприємствах, які працюють нелегально", - заявив Волинець.

    Він зауважив, що Міненерго вже пропонує керівникам вугільних підприємств суттєво скоротити на листопад і грудень витрати на видобуток вугілля.

    Волинець переконує, що економитимуть не на витратах на електрику та виплатах інших платежів, а на виплатах зарплати робітникам та їх скороченні.

    Він також сказав, що проектом державного бюджету на 2014 рік заплановано суттєві скорочення видатків.

    "У новому проекті бюджету розробили положення зупинити дію статей десяти законів, які стосуються виплат чорнобильцям, афганцям, зарплати лікарям, вчителям, держслужбовцям. Це торкнеться й шахтарів, яким держава надає підтримку на виплату заробітної плати", - наголосив голова Конфедерації незалежних профспілок.

    За його словами, зараз у проектних документах розроблені вказівки й положення, що оплачувати лікарняний дозволяється через два місяці після того, як людина подала у відділ кадрів лікарняний.

    Додамо, за даними Державної служби статистки, заборгованість з виплати заробітної плати в Україні станом на 1 листопада 2013 року становила 989 млн 44 тис. грн.

    Нагадаємо, що раніше "Бізнес" повідомляв, що заборгованість по бюджету покриють векселями.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Військторг – якісне спорядження за доступними цінами Військторг – якісне спорядження за доступними цінами
Військторг –  інтернет-магазин військового спорядження та амуніції. Пропонує великий вибір товарів для потреб військовослужбовців, мисливців та усіх, ...
Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024 Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024
З початком 2020-х років індустрія автомобілебудування переживає шалений період інновацій та електрифікації. У світі, де більше уваги приділяється смар...
Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми