Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

"Ельдорадо" оштрафували на 100 млн гривень

  • Джерело: unn.com.ua.  → Ключові теги: штрафи, Ельдорадо, мережа

    Державна інспекція з питань захисту прав споживачів виписала штраф торговельній мережі "Ельдорадо", а також торговій мережі ТОВ "Комфі трейд" за те, що продавали неякісну продукцію.Сума штрафу для Ельдорадо склала понад 100 млн грн і для "Комфі" на 85 тис. грн відповідно.

    el.jpg

    Голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов, за підсумками перевірки мережі "Ельдорадо" було видано припис вилучити з реалізації холодильники торгової марки Samsung, що не відповідають вимогам технічних регламентів безпеки низьковольтного електричного обладнання, а також іншим вимогам.

    "Торгова мережа не лише проігнорувала припис, але й не попередила покупців про причини вилучення продукції, що мала зробити в обов'язковому порядку відповідного чинного законодавства", - сказав він.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Славка Вакарчука оштрафували в Росії

    За словами Орєхова, у рамках інспекції торгової мережі "Ельдорадо" було зафіксовано понад 200 найменувань продукції, що не відповідає встановленим вимогам.

    "У результаті було ухвалено рішення про заборону її реалізації на території України. Підприємство не виконало припис Держспоживінспекції, а перевірку виконання рішення взагалі провести не вдалося. Тому в листопаді поточного року щодо мережі було ухвалено постанови про накладення штрафних санкцій на суму понад 100 млн грн", - повідомив голова Держспоживінспекції.

    Крім того, за його словами, за підсумками планових перевірок торговельної мережі ТОВ "Комфі трейд" було виявлено неякісну продукцію.

    "Серед торгових марок, що потрапили в "чорний" список Держспоживінспекції: електрочайники фірми Kenwood і Philips, тепловентилятори Delongi, холодильники – морозильники "Індезіт".Ці марки були обрані для перевірки, виходячи зі статистичних даних причин виникнення пожеж Українського наукового дослідного інституту цивільного захисту", - повідомив він.

    За слова Орєхова, за невиконання припису Держспоживінспекції на цю торговельну мережу накладено штраф у розмірі 85 тис. грн.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми