Банки. Кредити. Депозити, Тарифи. Ціни. Штрафи Автор: uabiz Друкувати

Банки хочуть знизити комісію при продажу арештованого майна

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Банки, законодавство, арешт майна

    Зазвичай рештоване майно боржника продають за півціни. відтак, борг позичальника перед банком практично не зменшується. Банки не вдоволені високою комісією. Вони оскаржують її в суді.

    sud.jpg11 українських банків подали позов до Окружного адміністративного суду на Міністерство юстиції.

    Вони оскаржують закон, який став чинним 4 листопада минулого року, в якому йдеться про те, щоб обмежити "витрати, пов'язані з організацією та проведенням торгів, аукціонів і реалізацією майна боржника" планкою в 5% від вартості проданого майна.

    За словами банкірів, цим законом Мін'юст розділив поняття "витрат" і "комісійної винагороди", чим фактично зберіг планку комісії торгуючих організацій на рівні 15%.

    Саме тому це викликало шквал незадоволень серед банкірів.

    За даними Державної виконавчої служби, зараз три спеціалізованих організації займаються реалізацією майна: "Нива-В.Ш.", "СП юстиція" і "Укрспецторг Груп".

    У банках вважають, що така велика комісія призводить до великих фінансових втрат - як кредитора, так і боржника.

    "Справляння виконавчого збору у розмірі 10% від вартості майна, сплата послуг спеціалізованим організаціям, заниження виконавчою службою вартості реалізованого майна призводять до того, що кредитор отримає в середньому 40-50% від ринкової вартості заставного майна . А позичальник як і раніше залишиться винним банку значну суму", - каже директор департаменту врегулювання боргових конфліктів Укргазбанку Олена Єрмолова.

    Банкіри переконані, що висока комісія призведе до зниження кредитування. Тому ситуацію потрібно негайно вирішити.

    "При видачі кредиту заставне майно є своєрідною страховкою банку в разі неповернення коштів. За примусової реалізації застави банк розраховує, що сума продажу буде в повному обсязі перерахована в рахунок погашення боргу. Проте хтось отримує можливість купити заставу за півціни, а борг позичальника практично не зменшується, - каже начальник управління примусового стягнення заборгованості банку "Фінанси та Кредит" Олег Андрієвський.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми