Сільське господарство та промисловість Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Теплий листопад для української економіки

  • Джерело: podrobnosti.ua.  → Ключові теги: економіка, Україна

    Листопад 2013 року показав хорошу динаміку зростання в основних галузях економіки України.

    listopad.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська економіка "закована в кайдани"

    Статистика листопада за результатами Держстата виявилася в цілому сприятливою. Кумулятивне зростання в сільському господарстві прискорився з 9,9% за підсумками січня-жовтня до 11,7% за 11 місяців.

    Після різкого спаду у вересні на 20,2% до аналогічного місяця 2012 року, показник галузі покращився на 42,9%. Це забезпечило гальмування спаду ВВП.

    За розрахунками уряду, падіння української економіки за підсумками десяти місяців склало лише 0,6%.

    У листопаді позитивна динаміка в галузі продовжилася: у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року галузь показала підйом на 42,2%.

    Одночасно сповільнилися темпи спаду в будівництві з 16,3% до 14,6% і сфері транспорту з 3,1% до 2,6%.

    "Спад в економіці не дозволяє галузі вийти з кризи. Однак спрощення системи дозволів на будівництво призвело до пожвавлення будівництва житла. Тому скорочення спаду є об'єктивним", - вважає глава Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

    Роздрібна торгівля стала єдиною галуззю, що показала негативну динаміку, - тут темпи зростання сповільнилися з 9,5% до 9,2%.

    "Проте обсяг продажів, підрахований по одному магазину, падає - в середньому за рік на 15%", - пояснив співвласник магазинів одягу Дмитро Єрмоленко.

    За його словами, відкриття нових торгових майданчиків забезпечить зростання роздрібної торгівлі і в 2014 році.

    "Ефект від нинішнього падіння купівельної спроможності громадян і, відповідно, різкого падіння продажів буде помітний через кілька років", - зазначив пан Єрмоленко.

    За підсумками 2012 року ці чотири галузі забезпечили 36,3% валового внутрішнього продукту (ВВП), тоді як промисловість - 22,8%.

    Поступове відновлення цих галузей сприяє виходу української економіки з кризи - спад ВВП України спостерігається вже п'ять кварталів.

    "По одному вдалому місяцю важко давати оцінки. Необхідно, щоб позитивна динаміка спостерігалася мінімум три місяці", - вважає керівник аналітичного департаменту SP Advisors Віталій Ваврищук.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Українська економіка більше не "аутсайдер".



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми